Kinderwens consult

Nog voor je zwanger bent kan je beroep doen op een vroedvrouw. De inhoud van deze kinderwens-gesprekken hangt af van jouw vragen.
Wil je je lichamelijk en mentaal bewust voorbereiden op de conceptie en zwangerschap? Dan geven wij je hier graag raad bij.

Ben je reeds een tijdje aan het proberen om zwanger te worden en zit je in een behandeling op de fertiliteitsafdeling? Ook dan ben je welkom voor een gesprek en luisterend oor.

Ben je vooral benieuwd naar wat je kan verwachten eenmaal je zwanger bent? Je hoeft niet te wachten op een positieve zwangerschapstest om je te informeren.

Wij kunnen je alvast wegwijs maken in alle mogelijkheden binnen en buiten onze praktijk.

Je bent in elk geval van harte welkom!

Praktische info

 • Wij komen aan huis. Een online gesprek plannen is ook mogelijk. 
 • Prijs: €50/ uur of €60/1,5 uur
 • Excl. kilometervergoeding
 • Betaling via factuur, vooraf te betalen. 
 • Niet terugbetaald door de mutualiteit.

Vroedvrouw aan huis tijdens zwangerschap en na de geboorte

Tijdens de zwangerschap

Begeleiding aan huis door je vertrouwde vroedvrouw.

Wil je graag medische controles waarbij ook tijd is voor vragen en het opbouwen van een vertrouwensband ?

Jij en je eventuele partner kunnen maandelijks (en op het einde van je zwangerschap wat vaker) een bezoekje krijgen van 1 van onze vroedvrouwen.

Daarbij kan je kiezen voor langere consultaties zodat er meer ruimte gemaakt kan worden voor informatie en gesprek. Bij de intake kan je kiezen tussen 1 uur of 2 uur. De vervolgafspraken duren 30m of 1u30m.

Samenwerking met je gynaecoloog

Er wordt aangeraden om 3 echo’s te doen tijdens je zwangerschap. Een rond 12 weken, dan rond 20 weken en tenslotte een groeiecho rond je 32ste zwangerschapsweek.

Daarvoor verwijzen we je door naar je gynaecoloog. Alle andere consultaties kunnen bij ons doorgaan. Merken we iets op waar we ons zorgen over maken? Dan verwijzen we je natuurlijk vroeger door.

Kennismaking

Wil je graag even kennismaken voor je intake? Plan dan een vrijblijvend gesprek in met ons. Deze gaan door via ZOOM. We nemen er een halfuur de tijd voor. 

Zo kun je vragen stellen over onze werkwijze en tarieven, over de mogelijkheden rond je begeleiding en meer.

Zwangerschapscursus

Een gouden tip voor elke zwangere: Volg een zwangerschapscursus! Wij bieden de cursus ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing’ aan. Een programma opgesteld door vroedvrouw Sophie om jou en je geboortepartner voor te bereiden op de geboorte. Met als doel een goede start van jullie ouderschap avontuur! 

Volgde je reeds een cursus Hypnobirthing in je vorige zwangerschap? Dan kunnen we een opfriscursus op maat uitwerken.

Na de geboorte

Na de geboorte van je kindje kan je ook beroep doen op begeleiding door onze vroedvrouwen. Wij komen steeds aan huis. Je ziet waar mogelijk telkens dezelfde vroedvrouw, tenzij ze ziek is of vakantie heeft. Deze begeleiding is afgestemd op jullie noden op het moment zelf.

Wat houdt de begeleiding in ?

 • Wij komen regelmatig op bezoek om te kijken en te luisteren hoe het met jullie gaat.
 • Vragen beantwoorden rond verzorging baby en mama
 • Begeleiding bij de (borst)voeding.
 • De opvolging van je fysieke herstel (controleren van het bloedverlies, de baarmoeder, de eventuele hechtingen, …).
 • Bij de baby volgen we het gewicht op, we controleren de kleur, kijken het naveltje na en doen eventueel een hielprik.
 • Ondersteuning bij eerste badje

Praktische info voor postpartum begeleiding

Jij laat ons weten wanneer je kindje geboren is en wanneer je thuis komt. Wij proberen de dag nadien langs te komen, ook in het weekend en op feestdagen.

We kunnen je begeleiden tot de 1e verjaardag van je kindje. We leggen de huisbezoeken samen vast op basis van jullie noden.

Je betaalt tijdens het huisbezoek via je gsm en krijgt een briefje voor de terugbetaling bij je mutualiteit. Achteraf sturen we je een factuur met de kilometervergoeding.

Wens je enkel postpartumbegeleiding? Dat kan.

Wel zien we je graag één keer in je zwangerschap voor een intake gesprek.

Info tarieven

 • Wij zijn geconventioneerd
 • Wij werken niet met het derde betalersysteem. Je kan betalen via bancontact/payconic (of overschrijving) en krijgt een briefje voor de terugbetaling via je mutualiteit.
 • Wij vragen €50 administratieve kosten, dit is éénmalig en wordt niet terugbetaald.
 • Consultaties in de zwangerschap: De kortere consultaties zijn 100% terugbetaald. Bij de langere consultaties is er een eigen aandeel van €12,23 (totaal €75) en €9,38 (totaal €60) respectievelijk voor de intake en de vervolg consultaties. Een combinatie van korte en lange consultaties doorheen je zwangerschap is mogelijk.

Verwerking van verlies en trauma

Miskraam begeleiding

Als het anders gaat dan gehoopt zijn wij er ook om jullie te ondersteunen. Bij een miskraam, een doodgeboorte of voor wie voor de pijnlijke ‘keuze’ staat voor een eventuele zwangerschapsafbreking. 

Verwerken geboortetrauma

Heb je een lastige bevalling achter de rug? Dan kan je bij vroedvrouw Sophie terecht voor een nabespreking. Misschien ben je zwanger van een volgend kindje en ben je bang voor de aankomende bevalling. Misschien ben je onlangs bevallen en merk je dat je nood hebt aan een gesprek. In beide gevallen ben je welkom. 

*Als je last hebt van PTSD verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde psycholoog.

Praktisch

Miskraam

De begeleiding op de dag van een miskraam is volledig terugbetaald. Nadien zijn er nog 3 contacten terugbetaald. Indien je nood hebt aan meer begeleiding kunnen we dit samen bekijken.

Verwerking

Sophie komt aan huis voor een gesprek van ca. anderhalfuur. Een online gesprek is ook mogelijk. Meerdere gesprekken zijn mogelijk, afhankelijk van je wensen.
Je ontvangt vooraf een betalingsuitnodiging.

 • €60/ 1,5 uur
 • Geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit.
 • Kilometervergoeding 42 ct/km

Opleiding

Miskraam

Als vroedvrouw zijn we opgeleid om jouw emotioneel en fysiek te ondersteunen tijdens/ na je miskraam.

Verwerking

Vroedvrouw Sophie en doula Harriët volgde de opleiding ‘trauma en geboorte’ bij Ybe Castelyn. Dit helpt ons om meer sensitieve zorg te verlenen. We hebben naast luisteren ook technieken om je verwerkingsproces te ondersteunen.

nl_BE
Call Now Button