Cursus 'Positief Bevallen met Hypnobirthing'

De zwangerschapscursus ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing’ is een compleet traject waarbij jij en je geboortepartner gedurende 5 sessies de nodige informatie en tools meekrijgen om je eigen verhaal te maken van de bevalling. 

 

Je krijgt een helder beeld van het geboorteproces en hoe je dat optimaal kan ondersteunen. Naast de sessies krijg je ook opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan reflectievragen en ontspanningsoefeningen. 

 

De periode na de geboorte komt ook aan bod. Zo ga je ook een positieve kraamtijd tegemoet. Overweeg je het om borstvoeding te geven? Na de cursus ben je ook hier op voorbereid. 

 

Ik kijk er alvast naar uit om jou en je geboortepartner te begeleiden in deze bijzondere periode! 

Programma

Les 1: Blauwdruk voor een positieve bevalling

Na de eerste les ken je de fases van het geboorteproces, de rol van het zenuwstelsel en je hormonen en heb je meer inzicht in je noden tijdens de bevalling.

Les 2: Van pijn naar kracht

We hebben het over pijn en wat het beïnvloed. Daarna overlopen we verschillende methoden om meer fysiek comfort te ervaren. We proberen ook dingen uit zoals massagetechnieken! We bespreken ook de voor- en nadelen van epidurale verdoving.

Les 3: Van angst naar vertrouwen 

De context waarin je bevalt en je mindset spelen een enorme rol. We bekijken hoe je de context in je voordeel kan laten spelen. Alle leden van het geboorteteam komen aan bod, met bijzonder veel aandacht voor de geboortepartner. We proberen ook enkele methoden uit om je mindset te verbeteren.

Les 4: Verbinding en communicatie

Tijdens deze sessie leer je het perspectief van de buikbaby beter kennen en ga je met hem of haar in verbinding. Daarnaast krijg je verschillende tools om in gesprek te gaan met je zorgverleners, zoals het geboorteplan. We oefenen ook op het communiceren van wensen en stellen van grenzen

Les 5: Na de geboorte 

Het stopt natuurlijk niet na de geboorte, dan begint het pas! In de laatste sessie krijg je daarom meer inspiratie over het gouden uur na de geboorte. Je krijgt tips en inzicht over de kraamperiode. We bespreken ook het borstvoedings avontuur zodat je hier met meer zelfzekerheid naartoe kan leven.

Praktisch

De cursus bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Zal je partner of iemand anders aanwezig zijn als steunfiguur tijdens de geboorte? Dan is die liefst elke sessie aanwezig. Een goed voorbereide geboortepartner is goud waard!

Privé of in groep

Je kan de cursus in groep volgen of individueel. Beide opties hebben hun eigen meerwaarde. Wil je de cursus graag in het Engels volgen? Dan gaat deze steeds privé door.

Prijs per duo

 • €300,- voor de groepscursus (€76,40 kan terugbetaald worden door je mutualiteit) 
 • €500,- voor de individuele cursus (€95,5 kan terugbetaald worden door je mutualiteit) 
 • ACTIE: €50 korting op de privécursus tot Januari! 
 

Inclusief hand-outs en toegang tot uitleenbibliotheek. 

 

Een gedeeltelijke terugbetaling is voorzien door de mutualiteit. Let op: er is een maximum aantal voorbereidende sessies per zwangerschap terugbetaalbaar. Ook je ziekteverzekering kan een extra vergoeding voorzien, kijk dit dus zeker na.

 

Excl. vervoerskosten bij privé sessies aan huis 

Locatie

 • Bij Chi Arte: Luxemburgstraat 70, 9000 Gent
 • Bij QINOBI: Réginald Warnefordstraat 112, 9040 Sint-Amandsberg
 • Privécursussen aan huis

Data

November/ December – QINOBI

 • Vrijdagavonden tussen 19u15-21u15 (18, 25 November, 2, 9 en 16 December)
 
Juni 2023 – QINOBI
 • Donderdagavonden tussen 19u15-21u15 (8, 15, 22, 29 Juni en 6 Juli)
 

Zwangerschapsopvolging

Wil je graag medische controles waarbij ook tijd is voor vragen en het opbouwen van een vertrouwensband? 

 

Jij en je eventuele partner kunnen maandelijks (en op het einde van je zwangerschap wat vaker) een bezoekje krijgen van 1 van onze vroedvrouwen.

 

Daarbij kan je kiezen voor langere consultaties zodat er meer ruimte gemaakt kan worden voor informatie en gesprek. Bij de intake kan je kiezen tussen 1 uur of 2 uur. De vervolgafspraken duren 30m of 1u30m.

Samenwerking met je gynaecoloog

Er wordt aangeraden om 3 echo’s te doen tijdens je zwangerschap. Een rond 12 weken, dan rond 20 weken en tenslotte een groeiecho rond je 32ste zwangerschapsweek. Daarvoor verwijzen we je door naar je gynaecoloog. Alle andere consultaties kunnen bij ons doorgaan. Merken we iets op waar we ons zorgen over maken? Dan verwijzen we je natuurlijk vroeger door.

Kennismaking

Wil je graag even kennismaken voor je met ons in zee gaat? Plan dan een vrijblijvend gesprek in met ons. Deze gaan door via ZOOM. We nemen er een halfuur de tijd voor. Zo kun je vragen stellen over onze werkwijze en tarieven, over de mogelijkheden rond je begeleiding en meer.

Tarieven

 • Wij zijn geconventioneerd
 • Wij werken niet met het derde betalersysteem. Je kan betalen via bancontact/payconic (of overschrijving) en krijgt een briefje voor de terugbetaling via je mutualiteit.
 • Wij vragen €50 administratieve kosten, dit is éénmalig en wordt niet terugbetaald.
 • De kortere consultaties zijn 100% terugbetaald. Bij de langere consultaties is er een eigen aandeel van €10,79 en €12,25 respectievelijk voor de intake en de vervolg consultaties. Een combinatie van korte en lange consultaties doorheen je zwangerschap is mogelijk. 

We grow not only our babies inside.  We grow ourselves into the mother this baby has come for.

Verwerking van verlies en trauma

Verlies

Als het anders gaat dan gehoopt zijn wij er ook om jullie te ondersteunen. Bij een miskraam, een doodgeboorte of voor wie voor de pijnlijke ‘keuze’ staat voor een eventuele zwangerschapsafbreking.

Verwerken bevalling

Heb je een lastige bevalling achter de rug? Dan kan je bij vroedvrouw Sophie terecht voor een nabespreking. Misschien ben je zwanger van een volgend kindje en ben je bang voor de aankomende bevalling. Misschien ben je onlangs bevallen en merk je dat je nood hebt aan een gesprek. In beide gevallen ben je welkom. 

 

*Als je last hebt van PTSD verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde psycholoog. 

Praktische info

Miskraam – De begeleiding op de dag van een miskraam is volledig terugbetaald. Nadien zijn er nog 3 contacten terugbetaald. Indien je nood hebt aan meer begeleiding kunnen we dit samen bekijken.

 

Verwerking – Sophie komt aan huis en rekent anderhalf uur de tijd voor een gesprek. Een online sessie is ook mogelijk. Je krijgt vooraf een betalingsuitnodiging. 

 

Prijs €60

* Geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit. 

* Excl. kilometervergoeding

 

Afhankelijk van je noden na het gesprek kunnen vervolgsessies ingepland worden. 

nl_BE
Call Now Button