Ons team

Sophie Van Cauwelaert

Aangenaam! Ik ben Sophie, vroedvrouw en docent. Mijn interesse in de wereld van geboortes begon als kind, toen mijn tante mij verhalen vertelde over haar job als vroedvrouw. In 2016 begon ik zelf aan de opleiding. Een intens traject die me dichter bij mijzelf heeft gebracht. In Oostenrijk zag ik een alternatieve manier van werken, met meer respect voor het natuurlijke verloop van een geboorte. Ook respect voor de ouders en hun wensen is voor mij heel belangrijk. Daarom startte ik in 2020 samen met Ruth Sneyers “Samen voor Respectvolle Geboorte” op. 

Als docent ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing‘ geef ik ouders meer vertrouwen in hun eigen kunnen en de kracht om te komen voor hun wensen. Dit hoop ik ook te doen met alle ouders die we bij Geborgen Geboorte mogen begeleiden.

Chloé Lemonne

Ik ben Chloé, vroedvrouw en postnatale doula bij Geborgen Geboorte. Ik ben ook mama van twee, het lief van Dries en de oudste van 3 zussen. Mijn droom om in Gent te wonen en daar mijn gezin te starten gaf mij het gevoel van “alles kan!”. Ik ben een ochtendpersoon, ik hou van de energie van een nieuw begin. Mijn droom is om lekker te koken, met groenten uit de moestuin, voor ouders die net bevallen zijn van hun baby en er  gewoon « zijn », ondersteunend, voor alle fases van ouderschap, van de preconceptie tot laat in de postnatale periode.

Wat neem ik mee?

Ik neem graag al mijn kleine hulpmiddelen voor lichaam, hart, ziel en geest mee: de placenta als medicijn,  Bachbloesems, gemmotherapie, en nog een heleboel hulpmiddelen zoals kunsttherapie, affirmaties, massage, rebozo, … maar ook mijn intuïtie, mijn gevoelens en mijn ervaring als vrouw en mama.

Harriët Ten Kate

Hallo, ik ben Harriët. Als doula in opleiding bied ik extra niet-medische ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling. Ik heb het theoretische gedeelte van mijn opleiding bij Bia doulatraining reeds afgerond. 

Om mijn praktijkervaring vorm te geven bied ik in samenwerking met Geborgen Geboorte doula-trajecten aan. Hierbij krijg je extra emotionele, fysieke en mentale ondersteuning zodat je van je bevalling een krachtig en positief verhaal kan maken.

Onze visie

Holistische vroedvrouwenzorg

Wat kan het je bieden? Als je noden verder gaan dan puur medische opvolging zijn wij er voor jou met aandacht voor voor je fysieke, emotionele en spirituele behoeften. Daarvoor geen gehaast maar tijd en ruimte om dieper in te gaan op wat jij belangrijk vindt. Met een warm kopje thee erbij, want we maken het graag gezellig. Voor jou en de – voor jou – belangrijke personen die betrokken zijn. We nemen ook de tijd om je te informeren over je opties zodat je bewuste keuzes kan maken op basis van informatie en intuïtie. Jij kent jezelf en je baby het best, daar zijn wij van overtuigd. Daarom hebben we alle respect voor je autonomie en integriteit.

Opbouwen van een vertrouwensband

Jij en je gezin staan centraal. Om een vertrouwensband te kunnen opbouwen kiezen we voor een klein team van 2 vroedvrouwen. Zo kunnen we elkaar goed leren kennen. Deze persoonlijke aanpak maakt het mogelijk om onze zorg af te stemmen op je individuele behoeften.

In samenwerking met...

Sophie is aangesloten bij HypnoBirting International en geeft HypnoBirthing via de originele Mongan Methode.

Sophie is ook aangesloten bij HypnoBirthing Nederland & België. 

Wij zijn lid van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen en Sophie zetelt in de Raad van Bestuur. 

Onze postnatale doula opleiding volgden we bij het internationale Postnatal Support Network.

Wij zijn beide opgeleid en aangeloten bij de Vlaamse Federatie van Doula’s.

Voor pre- en postnatale osteopathie kunnen wij Oka-Tri warm aanbevelen.

Winnie Trekker is de design doula van Geborgen Geboorte. 

Voor geboortefotografie werken wij graag samen met Caroline Devulder, aka Caromama.

Om ons postnatale doula aanbod te verdiepen hebben wij de  ‘postpartum kitchen apprenticeship‘ gevolgd van Milk + Seed.

Voor chiropraxie in de zwangerschap en voor baby’s raden wij Marien Vermeulen aan.

Sophie is mede-oprichter van het platform ‘Samen voor Respectvolle Geboorte’. Je bent van harte welkom in de besloten facebook groep en kan luisteren naar onze podcast, Herboren, via je podcast host.

Wij werken samen met huisartsen Helios waar we een praktijk mee delen. 

Voor zwangerschapsyoga kan je terecht bij Joke Deraedt van Con Patio.

Wie graag een shiatsu behandeling ontvangt kan contact openemen met Villa Alma.

Voor pré- en postnatale kiné kan je terecht bij Astrid van Chi Arte, in de zaal waar ook de HypnoBirthing lessen doorgaan.

nl_BE
Call Now Button