Vroedvrouw aan huis

De kraamtijd

De kraamtijd is een intense periode. In het bijzonder de eerste 40 dagen of 6 weken heb je alle rust nodig. De zorg voor een pasgeborene, het fysieke herstel en de nieuwe rol die je opneemt als ouders vragen al je energie. Wij komen regelmatig op bezoek om te kijken en te luisteren hoe het met jullie gaat. 

 

De medische controles

De medische controles omvatten…

Het controleren van het bloedverlies, de baarmoeder en de eventuele hechtingen.

Bij de baby volgen we het gewicht op, we controleren de kleur, kijken het naveltje na en doen eventueel een hielprik.

Begeleiding bij borstvoeding

Borstvoeding is een vaardigheid. Net als leren lopen of praten vraagt het wat oefening maar eens je vertrokken bent voelt het vaak heel natuurlijk aan. Wij zijn er om jullie te ondersteunen tijdens dit groeiproces. Om jullie vertrouwen te laten groeien in je eigen mogelijkheden en die van je baby. Als je last hebt van pijn of andere problemen observeren we wat er aan de oorzaak kan liggen en geven we suggesties. Zoals wanneer je een borstontsteking oploopt, terug aan het werk gaat, als vaste voeding erbij komt of wanneer je wilt afbouwen met het geven van borstvoeding. Ook dan zijn wij er voor jullie.

 

Ook nadat jullie goed vertrokken zijn kunnen er nog momenten zijn waar je extra hulp kan gebruiken. 

Er wordt niet alleen een baby, maar ook een moeder geboren.

Nina Pierson

Postnatale zorgen tot 1 jaar na de bevalling

Als vroedvrouw zijn we er voor jou en je gezin gedurende het ganse jaar na de geboorte bij vragen over reflux, slaapgedrag, … maar ook als je nood hebt aan een luisterend oor.

Praktische info

Wij zijn geconventioneerd. Dat wil zeggen dat de medische zorgen na de bevalling 100% terugbetaald worden door de mutualiteit. Wij werken niet met de derdebetalersregeling. 

Daarnaast vragen wij een éénmalige bijdrage en een kilometervergoeding per bezoek.

Neem liefst al contact met ons op tijdens je zwangerschap. Dan plannen we een consultatie in onze praktijk. Daarbij kunnen we elkaar leren kennen, onze werkwijze en tarieven toelichten en een medisch dossier openen.

Postpartum behandelingen

De voorbereiding in de zwangerschap stopt vaak bij de bevalling maar dan begint het pas! Je voorbereiden op een zachte start maakt een wereld van verschil. Zowel voor jezelf en je pasgeboren baby als voor je gezin. Een kleintje erbij, of het nu de eerste keer is of niet, vraagt een grote aanpassing. Dat kan overweldigend zijn.

In deze periode is het belangrijk dat je je ook niet hoeft te bekommeren over je huishouden.

Dat alles proper ligt, maar dat je daar zelf niet voor hoeft te zorgen. Dat er lekker eten op tafel staat, maar dat je zelf niet hoeft te koken. Geen overbodige luxe als je ziet dat dit in vele landen ingeburgerd is. Hier zijn we dat een beetje verloren. Daarom besloten wij om naast de medische opvolging van de kraamtijd ook postnatale doula zorgen aan te bieden. Heng Ou noemt dit in haar bekende boek ‘De eerste veertig dagen’ het toppunt van moeder-gerichte postpartum zorg.

De eerste 40 dagen voor de komende 40 jaar.

Heng Ou

Een goed voorbereide 40-daagse rust- en hechtingstijd kan bijdragen tot...

  • Een vlotte genezing van de baarmoeder en eventuele littekens
  • Een betere hechting tussen moeder en baby
  • Meer harmonie in de relaties binnen het gezin
  • Bevorderen van borstvoeding
  • Beperking van de kans op postnatale depressie en posttraumatisch stresssyndroom
  • Je verbonden voelen

"Wat doen we voor jou?"

Vraag je je misschien af. Als postnatale doula staan wij ten dienste van jou en je gezin tijdens de kraamperiode. Onze belangrijkste rol is om ervoor te zorgen dat jij alles hebt wat je nodig hebt zodat je je kan concentreren op de zorg voor je baby. Dat je goed gevoed, gehydrateerd en comfortabel bent. In de filosofie van holistische zorg passen we ons aan op basis van jouw noden en die van je gezin. We starten onze momenten samen steeds met de vraag ‘Waar heb jij behoefte aan?’.

Praktische info

Chloé komt aan huis voor de behandelingen. 

Prijs

Kilometervergoeding is niet inbegrepen in de prijs. Wij vragen hiervoor € 0,42/ kilometer per huisbezoek.

Losse behandelingen

Heb je nog bepaalde vragen ?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en een mailtje te sturen! 

 

Graag eerst kennismaken voor je een beslissing maakt? Wij nemen hierbij een halfuur de tijd om elkaar in onze praktijk of via Zoom te ontmoeten. Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek.

Heb je een JA-gevoel bij onze werkwijze en aanbod? 

Dan kan je ook meteen een pakket of losse behandeling aanvragen

We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!

Wij zijn beiden opgeleid en aangesloten bij het postnatal support network.

nl_BE
Call Now Button