Doula ondersteuning bij de bevalling

Harriët is de geboorte-doula van ons team. Je kan haar zorgen combineren met de begeleiding door onze vroedvrouwen of los daarvan. Via haar mailadres, harriet@geborgengeboorte.be, kan je rechtstreeks contact opnemen.

Iedere bevalling is uniek en vraagt op een andere manier aandacht. Wanneer je samen met je baby en (eventuele) partner de geboortereis start, is de aanwezigheid van een warm steunend geboorteteam van groot belang om van die unieke ervaring een persoonlijk, positief verhaal te maken.

Als doula kan ik aanwezig zijn bij de bevalling om je op zo’n manier te ondersteunen, dat je je emotioneel veilig voelt, je volop in je eigen kracht bent en beter kan volgen wat jouw baby en je lichaam je te vertellen hebben.

We leren elkaar tijdens de zwangerschap kennen.  Zo kneden we samen aan een vertrouwensband en aan jouw eigen verhaal, zodat je vol vertrouwen de bevalling tegemoet treedt.  We praten over wat je bezighoudt en kijken of we eventuele angsten kunnen verkleinen.  We zorgen ervoor dat jij alle informatie hebt die je nodig hebt om in volle eigen regie aan de reis te beginnen. We hebben het over wat je belangrijk vindt bij de bevalling en over welke rol je wil dat iedere aanwezige opneemt.  We oefenen ontspanningstechnieken en bevalhoudingen en je krijgt een ontspannende massage.

We werken samen aan jullie persoonlijke geboorteplan.  Niet vanuit de illusie dat een bevalling planbaar is.  Wel omdat vooraf nadenken over wat je belangrijk vindt je vertrouwen en kracht geeft.  En je krijgt hiermee een middel om te communiceren met diegenen die een rol gaan spelen bij de bevalling.

Wanneer het grote moment nadert, ben ik (vanaf jouw 37e zwangerschapsweek) continu stand-by voor jullie.  Vanaf het moment dat je me nodig hebt tot op het einde, sta ik aan jullie zijde. Ongeacht hoe lang het duurt.  Als vertrouwde persoon die je wensen en gevoeligheden kent. 

Ik ben er tijdens de geboorte in mijn volle aanwezigheid voor jou, met hoofd, hart en handen.  Want alles draait om jou en de baby.  En ik ben er uiteraard voor je partner.  Eerder dan zelf op de voorgrond te treden, bekijk ik of ik je partner kan helpen in zijn of haar ondersteunende rol.  

Enkele dagen na de bevalling kom ik nog eens bij jullie langs.  Om het nieuwe leven te vieren en om samen terug te blikken op de intense bevalervaring. 

Prijs

Doula-pakket

800 euro (exclusief vervoerskosten).  

In deze pakket-prijs zit inbegrepen:

  • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • 2 à 3 voorbereidende consulten die we samen naar jouw wens vormgeven
  • Contact via mail/telefoon/whatsapp gedurende de zwangerschap
  • 24/7 oproepbaar vanaf 37 weken zwangerschap
  • Ondersteuning op maat tijdens de volledige bevalling
  • Een postnataal consult
nl_BE
Call Now Button