Cursus 'Positief Bevallen met Hypnobirthing'

De zwangerschapscursus ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing’ is een compleet traject waarbij jij en je geboortepartner gedurende 5 sessies de nodige informatie en tools meekrijgen om je eigen verhaal te maken van de bevalling.

Je krijgt een helder beeld van het geboorteproces en hoe je dat optimaal kan ondersteunen. Naast de sessies krijg je ook opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan reflectievragen en ontspanningsoefeningen. 

De periode na de geboorte komt ook aan bod. Zo ga je ook een positieve kraamtijd tegemoet. Overweeg je het om borstvoeding te geven? Na de cursus ben je ook hier op voorbereid.
Ik kijk er alvast naar uit om jou en je geboortepartner te begeleiden in deze bijzondere periode!

Praktisch

De cursus bestaat uit 5 sessies van 2 uur. 

Privécursus

Afgestemd op jullie persoonlijke noden.
Also possible in English.

Prijs

Privécursus €500 (€101,25 terugbetaald door mutualiteit)
Inclusief hand-outs en toegang tot uitleenbibliotheek.

*Voor een reeks aan huis betaal je een kilometervergoeding van €0,42/km, ik rijd max 30’ van bij mij thuis in Gent.

Een gedeeltelijke terugbetaling is voorzien door de mutualiteit. Let op: er is een maximum aantal voorbereidende sessies per zwangerschap terugbetaalbaar. Ook je ziekteverzekering kan een extra vergoeding voorzien, kijk dit dus zeker na.

Start moment

Je kan de cursus volgen je wilt. Idealiter tussen 20-32 weken. Door vroeger te starten heb je meer tijd om de technieken eigen te maken.

Aanwezigheid geboortepartner

Je geboortepartner is steeds welkom. Dit kan je partner zijn of een andere persoon die je zal ondersteunen tijdens de geboorte. Kan je partner niet elke sessie aanwezig zijn? Dat is jammer maar het is geen verplichting.

Locaties

  • Elsa Guyssenspad te Gent
  • Aan huis (met kilometervergoeding) 
  • Online

Programma

1e avond. Blauwdruk voor een positieve bevalervaring

Na de eerste les ken je de fases van het geboorteproces, de rol van het zenuwstelsel en je hormonen en heb je meer inzicht in je noden tijdens de bevalling.

2e avond. Van pijn naar kracht

We hebben het over pijn en wat het beïnvloed. Daarna overlopen we verschillende methoden om meer fysiek comfort te ervaren.

We proberen ook dingen uit zoals massagetechnieken! We bespreken ook de voor- en nadelen van epidurale verdoving.

3e avond. Van angst naar vertrouwen

De context waarin je bevalt en je mindset spelen een enorme rol. We bekijken hoe je de context in je voordeel kan laten spelen.
Alle leden van het geboorteteam komen aan bod, met bijzonder veel aandacht voor de geboortepartner. We proberen ook enkele methoden uit om je mindset te verbeteren.

4e avond. Verbinden en communicatie

Tijdens deze sessie leer je het perspectief van de buikbaby beter kennen en ga je met hem of haar in verbinding.

Daarnaast krijg je verschillende tools om in gesprek te gaan met je zorgverleners, zoals het geboorteplan. We oefenen ook op het communiceren van wensen en stellen van grenzen.  

5e avond. De kraamtijd

Het stopt natuurlijk niet na de geboorte, dan begint het pas!
In de laatste sessie krijg je daarom meer inspiratie over het gouden uur na de geboorte.

Je krijgt tips en inzicht over de kraamperiode. We bespreken ook het borstvoedings avontuur zodat je hier met meer zelfzekerheid naartoe kan leven.

Reviews

nl_BE
Call Now Button