Vaders aan het kraambed

Begin deze week verschenen er in het nieuws enkele artikels over vaders aan het kraambed. De Standaard vroeg zich af: ‘last of lust?’. 

De bekende gynaecoloog Dr. Odent vindt vaders in de bevalkamer geen must. Het is ook nog niet zo heel lang gangbaar, pas sinds de jaren 70. Ondertussen zijn papa’s een vaste waarde geworden in de verloskamer. In welke mate dat een meerwaarde is hangt grotendeels af van de voorbereiding. Weet de partner wat hij kan verwachten en hoe hij dit proces kan ondersteunen? Dan is zijn/ haar aanwezigheid vaak een bijzonder grote meerwaarde.

In de cursus ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing’ en in de prenatale begeleiding gaan we hier dieper op in. Dat voorkomt dat je er als partner voor aap bijstaat en zenuwachtig met je vingers staat te draaien. Dat is waardevol voor alle partijen. Het komt ook je relatie ten goede als je steun hebt aan elkaar tijdens deze bijzonder memorabele gebeurtenis.

Wij zijn er niet enkel voor de aanstaande moeders maar ook voor hun geboortepartners. Je bent van harte welkom!

 

Ps: Deze prachtige foto werd getrokken door Inge Berken en werd ‘Euforia’ getiteld.

 

 

nl_BE
Call Now Button