De verwachte verlosdatum

De uitgerekende datum, oftewel de verwachte verlosdatum, geeft het moment aan dat 40 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie ligt. Het voorspelt niet wanneer je baby geboren zal worden. Slecht 1/20 baby’s wordt op deze dag geboren.

Vroedvrouw en onderzoeker Dr. Sara Wickham deed een test en merkte dat verschillende berekeningstools vaak ook tot verschillende data komen. Ja, ook met de echo is er variatie! Je leest er hier meer over.

 

“In reality, bodies, babies and pregnancy lengths vary. In reality, we exhibit individual variation, and there is actually a wide span of time in which babies can be born and be healthy. In other words, normal is a range and not just one fixed point. One size hardly ever fits all.” (Wickham 2021).

 

Mocht je dus voor de beslissing komen te staan om de geboorte te laten inleiden omwille van ‘overtijd’ zijn. Ga dan eerst nog eens goed nadenken over de accuraatheid van de berekening waarop je je uitgerekende datum hebt gebaseerd. Misschien heb je meer marge als je eerst dacht!

 

Wil je meer bijleren over de bevalling en alles wat erbij komt kijken? Met de cursus ‘Positief Bevallen met Hypnobirthing‘ krijg je informatie en tools om stevig in je schoenen te staan voor, tijdens en na je bevalling!

nl_BE
Call Now Button