Maternal Mental Health Day

Vandaag krijgt de mentale gezondheid van moeders wereldwijd extra aandacht. Het is een belangrijk maatschappelijk thema dat elke dag aandacht vraagt. Zowel op macro niveau (de politiek) als binnen onze eigen woonkamers en kennissenkringen. De mentale gezondheid van vaders is ook erg belangrijk en de twee spelen op elkaar in. Moeders die worstelen met hun mentale gezondheid worden gehinderd in het zijn van de moeder die ze willen zijn voor hun kind. Het is belangrijk om hulp te vragen als jij het hier moeilijk mee hebt. Zie je dat mensen in je omgeving het moeilijk hebben in de transitie naar het moederschap? Biedt een luisterend oor zonder oordeel en verwijs door naar bvb. de veilige driehoek.

“Caring for mothers is a positive intervention for long-term social development.” – Rise-PPD 

#maternalMHmatters #StrongerTogether

Trauma en Geboorte

Een belangrijk struikelblok is een traumatische bevalervaring. Tijdens de cursus HypnoBirthing kun je je hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Voor de mama’s die een lastige bevalling achter de rug hebben zijn er ook technieken om je te ondersteunen bij de verwerking hiervan.

nl_BE
Call Now Button