Dag van de Vroedvrouw

Continue zorg van een vertrouwde vroedvrouw zorgt voor betere uitkomsten voor moeder en kind. Reden genoeg om de vroedvrouwen over de ganse wereld vandaag extra in de bloementjes te zetten!

Een applaus is helaas niet voldoende, er is ook nood aan meer structurele ondersteuning voor onze vroedvrouw collega’s. In ziekenhuizen zijn meer vroedvrouwen nodig om één-op-één zorg te kunnen bieden. In de thuiszorg is meer financiering en praktische ondersteuning nodig.

Twijfel je over het nut van een vroedvrouw om je te ondersteunen tijdens je geboorte? Hier vind je onderbouwing over de voordelen van vroedvrouw geleide zorg:

  • https://www.sarawickham.com/research-updates/midwifery-care-better-outcomes-again/
  • https://www.cochrane.org/CD004667/PREG_midwife-led-continuity-models-care-compared-other-models-care-women-during-pregnancy-birth-and-early
  • https://www.sarawickham.com/research-updates/caseload-midwifery-continues-to-outperform-standard-maternity-care/

Wij staan je graag bij tijdens je zwangerschap. Daarbij nemen we de tijd waardoor onze zorg ook veiliger wordt. Je blijft namelijk geen nummer maar wordt een persoon met een verhaal. Ook na de geboorte is ondersteuning cruciaal. Wij staan voor jullie klaar, vandaag en alle dagen van het jaar!

nl_BE
Call Now Button