Thuisbevallen

“Bij een normaal verloop van de zwangerschap houdt een thuisbevalling niet meer risico in dan een bevalling met een gynaecoloog erbij. Er zijn zelfs voordelen aan bevallen met enkel een vroedvrouw. Zo worden opvallend minder vrouwen geknipt. Dat blijkt uit het eerste jaarrapport van de beroepsorganisatie van vroedvrouwen.” – De Standaard, 31 Maart 2022

Het eerste jaarrapport waarin je alles kunt lezen over de bevallingen die begeleid werden door vroedvrouwen is nu te lezen. Een overwinning voor onze collega vroedvrouwen die autonoom bevallingen begeleiden (d.w.z. zonder toeziend oog van de gynaecoloog). Nieuwsgierig? Je kan het hier inkijken en leg er eventueel het algemene rapport naast waarin alle bevallingen werden opgenomen.

Zelf begeleiden we geen bevallingen. Onze collega’s die dit wel doen vind je terug op Birth Matters 

Meer leren over alle mogelijkheden rondom de geboorte van jullie kleintje? Reserveer een plekje in de voorbereidende cursus!

(Foto door Marijke Thoen)

 

nl_BE
Call Now Button