Birth without violence

‘Birth Without Violence’ is een korte documentaire van 20 minuten gebaseerd op het gelijknamige boek van Frédérick Leboyer dat verscheen in 1975. Frédérick Leboyer was een Franse gynaecoloog. Hij was de bedenker van de ‘Birth without violence’ (de zachte geboorte) methode, die ook de Leboyer-methode wordt genoemd. Die methode is opgebouwd rond de stelling dat baby’s liefdevol, zacht en zonder stress op de wereld gebracht moeten worden. Uit de geborgenheid van het moederlichaam moet de baby langzaam wennen aan de buitenwereld.

 

Bekijk het hier: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/birth-without-violence/1973/birth-without-violence/

 

Binu Singh bracht dit fragment naar voren in haar interview voor ‘Alleen Elvis blijft bestaan’, een heel boeiend gesprek. “Het feit dat ze rekening houdt met wat baby’s ervaren – zelfs nog voor ze geboren zijn – is wat kinderpsychiater Binu Singh uniek maakt.”

 

Bekijk het hier: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/alleen-elvis-blijft-bestaan/9/alleen-elvis-blijft-bestaan-s9a3-binu-singh/

nl_BE
Call Now Button